Ingen værdata tilgjengelig.

GSK Historie:

Klubbens historie 1982 - 2003

Denne artikkelen beskriver Grimstad Sykleklubbs historie for perioden 1982-2003.
Perioden 2003 frem til i dag inngår i Norgeshistorien:-).

Grimstad Sykleklubb ble stiftet 1. nov. 1982
De første årene var klubben først og fremst en klubb for tur ryttere og mosjonister.

Allerede året etter stiftelsen ble turrittet Bukkene Bruse arrangert og fra 1986 ble også Agder Rundt arrangert.
Bukkene Bruse, arrangert hvert år siden starten, er blitt et av de mest populære turrittene på Sørlandet, også fordi det er det første turrittet i sesongen.

I årene 1989 og 1990 fikk klubben et veldig oppsving i rekruttering og nye medlemmer meldte seg inn.
Mens klubben i 1988 hadde 34 medlemmer var medlemstallet to år senere steget til 102.

Medvirkende til rekrutteringen i denne perioden var ikke minst ivrige foreldre, først og fremst familiene Hushovd og Ankersen.
Allerede i 1990 hevdet flere av klubbens ungdomryttere seg helt i Norgestoppen.
I Ungdomsmesterskapet 1990 ble det fem medaljer; 2 gull til Thor Hushovd (tempo og felles M12), sølv til Bjørnar Vestøl (M16) og 2 bronse til Hege Hushovd (K11). I tillegg oppnådde 3 andre ryttere 4.plasser. At klubbens unge syklister holdt et høyt nivå allerede i 1990 bevises av at Kjetil Bjelland og Bjørnar Vestøl tok dobbeltseier i 13 mila, kun 15 og 16 år gamle.
Thor Hushovd og Hege Hushovd fortsatte fremgangen også året etter og vant stort sett alt de stilte opp i.

Bjørnar Vestøl tok dessuten sølv i junior NM i 1991 på tempo, bare 17 år gammel.
Ronny Hushovd, som også var en habil landeveissyklist, hevdet seg også i terrengsykling med blant annet medalje i junior-NM før han trappet ned pga skader.

I 1992 engasjerte klubben egen trener, Ann-Kristin Wiik, og ca 10 landeveissyklister ble fulgt opp med individuelle treningsprogram, treningsleir i Tyskland med mer. Det ble mange gode resultater også denne sesongen.
Foruten alle seierene til Thor Hushovd, hevdet juniorene Roald Ankersen, Bjørnar Vestøl, Are Andresen, Øystein Johnsen og Rune Johannessen seg i NM, Norgescupen etc. med mange gode resultater.
Bjørnar Vestøl og Roald Ankersen ble tatt ut på juniorlandslaget og Roald Ankersen deltok i Junior-VM 1992 i Aten.

Etter 1992-sesongen gikk Bjørnar Vestøl og Roald Ankersen over til Horten OCK - Horten og Omegns Cykleklubb, mens Thor Hushovd holdt stand i klubben og vant stort sett alle ritt han stilte opp i.
De gjenværende juniorene hevdet seg fortsatt bra, bla med 7. plass i lagtempo i NM 1993 (Are Andresen, Øystein Johnsen, Rune Johannessen), 9.plass i NM tempo (Rune Johannessen) og 11 plass i NM felles (Are Andresen).
Etter hvert skiftet også Thor Hushovd og Are Andresen klubb og de andre juniorene trappet ned og den aktive ungdomsavdelingen forsvant.
Fra 1995 var klubben igjen tur- og veteran-sykkelklubb.

Så fulgte en relativt stille periode frem til vinteren 2002/2003 da det i styret startet ett generasjonsskifte med en gradvis tilkomst av nye medlemmer.

Dette skjedde etter ønske fra "gamlekara" selv som hadde gjort en formidabel innsats gjennom mange år.
De følte de hadde gjort sitt og ønsket nye krefter inn til å videreutvikle klubben.

Arne Andersen fortsatte i styret helt frem til 2009.

Klubben har i dag fått en ny satsning på rekrutter, samt at medlemstallet høyt og stabilt. Det er blitt veldig "in" å sykle igjen, både for mosjonister og konkurransesyklister, det "kryr" av syklister rundt om i distriktet.
Dette kan man ikke minst takke de to flotte sykkelambassadørene byen har i Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, samt de andre "elitesyklistene" som har vært en del av klubbhistorikken og følgelig har hatt mye å si for utviklingen.


På initiativ fra Dag Otto Lauritzen ble det sommeren 2003 arrangert sykkel-NM i Grimstad - Et Norgesmesterskap vi kan være stolte av. Presse og utøvere titulerte mesterskapsarrangementet med følgende strofe (riktignok oversatt): "The best ever". Anita Valen vant kvinneklassen.
GSK vil med dette takke sine samarbeidspartnere i arrangementet ( Norges Sykkelforbund, Aust-Agder sykkelkrets, Arendal sykkelklubb, Birkenes sykkelklubb samt Ringerike Sykkelklubb) og våre sponsorer som støttet arrangementet.

Det er ikke tvil om at det spirer og gror i rekruttavdelingen og klubben for øvrig, så man skal ikke se bort fra at byen kan fostre nye profiler som kan opprettholde byens status som en av de fremste sykkelbyer i landet.

GSK retter en stor takk til Johny Johannessen som bidragsyter til denne historikken.