Regionsmesterskap sør, fellesstart

Postet av Grimstad Sykleklubb den 22. Mai 2017

Per Eskeland fra Gjerstad var raskest av alle i spurten, og vant seniorklassen i regiomesterskapet på sykkel foran Andreas Erland fra KCK og Team Sparebanken Sør.

Eskeland fra Gjerstad gikk med i utbrudd allerede på andre av de ni rundene i regionmesterskapet i sykling på Fevik i Grimstad. Sju ryttere kjørte bra sammen helt til det gjenstod mindre enn en runde i den 11 kilometer lange rundløypen.

Siste gang opp bakken fra Strand hotell stakk Andreas Erland fra Sparebanken sør. Hans lagkamerat Mathias Skjold, Hans Tore Ebeltoft Andersen og Per Eskeland klarte å henge på. Målgangen var lagt til en liten bakketopp, og det ble et tungt oppløp.

• Det ble en kraftspurt som passet meg bra. Jeg fikk hjulet til Andreas, og klarte å komme meg forbi på slutten, sier en fornøyd vinner av seniorklassen. Han sykler for et Gjerstad-lag som har dominert de lokale rittene på Sørlandet i år. Selv vant han også Oggevatn Rundt.
  • Vi har fått et godt miljø og en gjeng som trener bra. Da er det moro at det går bra, sier Per. Gjerstad-laget har syklister fra både Grimstad og Kristiansand, men vinneren er hjemmehørende i bygda.
  • Jeg synes det er veldig bra at de arrangerer slike ritt, og de har gjort det veldig bra. Det ble et flott arrangement i en morsom rundløype, sier vinneren.
  • Jeg er fornøyd. Synes det var et bra ritt. Vi kom løs fra feltet i løpet av de første ti minuttene, og ganske fort ble vi en gruppe på sju ryttere, som ble redusert til seks. Det gikk jevnt og bra hele veien, sier Tobias.

Grimstad Sykleklubb arrangerte regionmesterskapet, som samler syklister fra Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland. Temporittet gikk lørdag mens fellesstarten gikk av stabelen søndag.

Eskeland vant foran Andreas Erland, Hans Tore Ebeltoft Andersen og Mathias Skjold.

I juniorklassen så det lenge ut som det skulle bli KCK-dominans. Fire KCK-syklister var i brudd sammen med to Stavangersyklister. De seks kjørte tidlig i fra hovedfeltet, som bestod av ryttere fra juniorklassen og master-syklister. Ungdommen viste gamlekara bakhjulet, og så seg aldri tilbake.

Men mot mål ble KCK-kvartetten distansert av Stavangers Thomas Ognedal.

KCK fulgte imidlertid på de fire neste plassene. Tobias Halvorsen var nærmest seier.

Hans klubbkamerat Christian Wulff ble beste master-syklist, og vant klassen 45 – 49 år.

Arrangørklubbens Jan Kristian Frivold vant klassen fra 50 til 54. Den eldste klassen 70 til 74 år fikk også hjemmesier ved Arne Kristian Skiftenes.

Blant kvinnene var Stine Borgli fra Bryne raskest foran Birgitte Ravndal fra Grimstad SK.

Grimstad Sykleklubb var også godt representert i de yngre klassene. I jenter 11-12 år syklet Julie Bjerga og Marit A. Rislå. Seth Culley Palmgren M11-12, Sindre Hansen M13-14 og Linn A. Rislå i K15-16. Oskar M Johansson var blant forhåndsfavorittene på fellesstarten i klassen M15-16, men måtte se seg slått av konkurrentene fra Stavanger og Gjerstad og endte på en 4. plass.

1. Per Eskeland (GIL) 2. Andreas Erland (TSS) 3. Hans Tore E Andersen (Lund CK)

Arne Kristian Skiftenes fra GSK i klassen M70-74

Jenter 11-12 år

Gutter 11-12 år

Birgitte Ravndal GSK nr. 2 i klassen K senior

Grimstadgutten Mathias Johannessen (KCK junior elite) i utbrytergruppen. Det ble til slutt en 4. plass